top of page

MEDCOS IPL

We leven in een tijd waarin haar zowat overal taboe is, behalve op ons hoofd. Ook hygiëne en esthetiek spelen hierbij een belangrijke rol.

Velen, waaronder ikzelf, hebben een hekel aan het periodiek weghalen van de haartjes met scheermes, ladyshave of door het waxen.

Door IPL (Intense Pulse Light) kunnen zowel mannen als vrouwen zich veilig permanent laten ontharen. Door middel van lichtflitsen zal de haarwortel verbranden en kan dit de uitkomst zijn om ongewenste haren te lijf te gaan.

​

Aangezien iedereen een ander huidtype heeft, kan u bij Beau Elle terecht voor een intakegesprek waar we samen de mogelijkheden en verwachtingen bespreken. Dit alles in een warme, rustgevende omgeving.

​

Kom jij in aanmerking voor deze behandeling?

Wil je weten of deze behandeling voor jou geschikt is?

Bekijk onderstaande veelgestelde vragen en vul ook online de medische anamnese in via deze link.

  • Hoeveel tijd neem ik best tussen 2 behandelingen?
    Tussen twee opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken, afhankelijk van de te behandelen zones. Door de haargroeicyclus zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen. Afhankelijk van het huid- en haartype zijn er minstens 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat. Om het resultaat optimaal te behouden, adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling.
  • Kan ik tijdens de zomermaanden blijven behandelen?
    De behandeling kan het gehele jaar door gedaan worden. Advies is na een IPL-behandeling de behandelde locatie 2 weken voor en 1 week na de behandeling niet aan de volle zon bloot te stellen. Beschermen kan met een zonnebrandcrème met een hoge factor, bijvoorbeeld factor 30 of indien gewenst met een sunblock.
  • Welke behandelingen kun je uitvoeren met de MedCos IPL?
    Met de MedCos IPL kan je ongewenste haargroei, huidveroudering, couperose, spider naevi en acné behandelen.
  • Wat zou een reden kunnen zijn dat de IPL behandeling niet werkt?
    Bij circa 2% van de klanten slaat een IPL-ontharingsbehandeling niet aan. Oorzaken kunnen zijn: bepaald medicijngebruik; een te bruingebrande huid door de zon of zonnebank.
  • Kan ik een donkere huid flitsen/behandelen?
    Een te donkere huid kan niet geflitst worden. Het pigment neemt de warmte van het gepulseerde licht op en houdt hierdoor een groot deel van de geleiding naar de haarfollikel tegen. Bij blanke mensen die gekleurd zijn door de zon of zelfbruiningscrème, kan de behandeling niet genoeg effect hebben. Behandelding kan pas weer wanneer de allerlichtste huidskleur terug is.
  • Kan er over een tatoeage heen behandeld worden?
    Nee. Donkere kleuren (pigment) trekken de energie aan en dat betekent een overdosis warmte. Dus er is kans dat de huid korstjes krijgt die er een paar weken later afvallen. Dat stukje huid kan geschoren worden of anderszins. Tenzij u het ontharen belangrijker vindt en er voor kiest de tatoeage op den duur weer te laten bijwerken. Het is pijnlijk wanneer je over de tatoeage heen werkt. Dit geldt ook voor permanente make-up, bijvoorbeeld een liplijn of getekende wenkbrauwen.
  • Voor wie is MedCos IPL geschikt?
    De MedCos IPL is geschikt voor vrijwel elk type huidskleur, haarsoort en haarkleur, behalve blond, rood, grijs en wit haar. Voorwaarde is dat vooraf beoordeeld wordt of er kans is op een goed resultaat. In het algemeen geldt bij ontharingsbehandelingen: hoe donkerder het haar, hoe effectiever de behandeling. De huidskleur is echter ook van belang, een donkere huid bevat meer pigment dan een lichtere. Dit betekent dat de MedCos IPL het beste resultaat geeft bij mensen met donker haar en een lichte huid, ook mensen met meer pigmentatie hebben baat bij de MedCos IPL. Het MedCos IPL systeem kan met grote precisie worden ingesteld op de huid- en haarkleuren.
  • Kan een klant overstappen naar mijn salon nadat hij/zij ergens anders behandeld is?
    Wij raden aan om de huid minimaal 6 weken rust te geven voordat u naar een andere salon gaat. Mocht er nog niet genoeg haar terug zijn gegroeid, wacht dan nog wat langer.
  • Waarom mag je niet behandeld worden als je zwanger bent?
    Bij zwangerschap is de hormoonhuishouding dermate anders dat het effect van de behandelingen niet duidelijk wordt. De kans bestaat dat er tijdelijk meer haargroei of juist minder is, dus we zouden te veel of te weinig behandelen. Tijdens de zwangerschap kan de huid reageren op lichtbronnen met "zonne-allergie": rode jeukende bobbeltjes, of met extra pigmentvorming. Niet gevaarlijk, wel onprettig. De behandeling wekt alleen warmte op zo diep als een haartje zit en zal dus nooit de baby bereiken. Er bestaat nog wel zoiets als meridianen die net onder de huid lopen. Ieder electro-magnetisch veld en aanrakingen van bepaalde plaatsen op de huid hebben daar invloed op. Als dat niet zo zou zijn, zouden acupunctuur- of acupressuurbehandelingen onzinnig zijn, terwijl er wel degelijk goede resultaten mee behaald worden. Bij gezonde mensen reguleren de meridianen zich vanzelf weer snel, maar een lichaam in "turbulente veranderingen" zoals zwangerschap heeft daar misschien meer moeite mee. Wij willen hier geen enkel risico nemen. Als u probeert zwanger te worden, zal u in de eerste weken van de zwangerschap misschien nog niet weten dat u zwanger bent. Het is daarom van belang u dit tijdens het intake gesprek vertelt. Ook wanneer u aan het proberen bent zwanger te worden. U kunt dan alleen maar tijdens of vlak na de menstruatie behandeld worden.
  • Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden met de MedCos IPL?
    Dit hangt er vanaf of het lichaam van de te behandelen persoon al dan niet volgroeid is. Dit is individueel te bekijken. Minderjarigen kunnen altijd alleen met toestemming van de ouders of voogd behandeld worden.
  • Moet ik nu wit de zomer door of niet in de zon op vakantie?
    Bovenstaande regels gelden alleen voor de te behandelen locaties. Als u die goed afdekt met stevige kleding, kunt u met de rest van uw huid wel in de zon of onder de zonnebank.
  • Moet ik opletten met het gebruik van bepaalde medicijnen tijdens een IPL behandeling?
    Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor hoog energetisch licht. Wees extra voorzichting met medicijnen, zalfjes of kruidenpreparaten tegen acne, somberheid en overspannenheid (anti-depressiva), antibiotica, penicilline en ontstekingsremmers. Raadpleeg zeker de bijsluiter van je medicijn voor meer informatie. U kunt pas met een IPL-kuur beginnen bovenstaande medicijnen niet meer gebruikt worden. De wens tot behandeling mag geen reden zijn medicijngebruik af te bouwen. Overleg eerst met de arts. Individueel kan weleens van deze richtlijn worden afgeweken. Dit kan wanneer u een bepaald medicijn al jaren slikt en nooit enige overgevoeligheid voor licht heeft gemerkt, zoals zonneallergie (jeuk of bobbeltjes na zonlicht), en nooit de ogen dicht moest knijpen tijdens gewoon daglicht. U kunt dan een paar testpatches uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. Als dat goed gaat, kunt u wel de plekken behandelen waarmee u niet in de zon komt, b.v. de oksels.
  • Waarom mag ik niet in de zon of onder de zonnebank vóór en na de behandelingen?
    De cellen in de huid die pigment aanmaken om de huid te beschermen tegen de zon mogen niet actief zijn, zij vullen zich dan met pigment. Tijdens de behandelingen zou dit betekenen dat ook zij de toegevoerde warmte zouden absorberen, in plaats van alleen maar het haarpigment. Dus zouden hun eiwitten ook kunnen coaguleren, waarna ze verstoord raken in hun pigmentvorming. Dit zou later in de zon uiteindelijk witte vlekken kunnen opleveren. Het duurt heel lang vooraleer dat weer bijtrekt. Het hangt van uw oorspronkelijke genetische huidtype af hoelang de pigmentcellen nodig hebben om weer `in slaap te vallen’ nadat er UV-licht op is geweest, dus hoe lang u uit de zon moet blijven voor en na de behandeling.
bottom of page